ContentAI.dk logo

Hvad betyder GPT prompts?

Udgivet fredag den 13. januar 2023

Prompts er ord eller sætninger, der bruges til at udløse et svar eller handling fra et AI-system - herunder GPT. Det kan være et spørgsmål, en kommando eller en forespørgsel, der er designet til at få et AI-system til at udføre en bestemt handling eller give et svar.

En prompt kan være "Skriv et blog indlæg omkring merino uld løbesokker", og AI'en vil så spytte et svar ud der er relateret til din prompt.

Udfordringen i prompts er at det kan være svært at skrive et godt prompt der giver et ønsket resultat. Vi har hos ContentAI fine-tunet vores prompts, så vi får de bedst mulige svar ud af de forskellige skabeloner vi har - det har taget tid.

Her er nogle tips fra vores læringer til hvordan man kan skrive gode prompts til en GPT model:

Vær præcis omkring emnet af outputtet. Ønsker du at GPT skal skrive en salgs email, så tilføj "skriv en salgs email" ind i din prompt. Samme er gældende med alt fra "seo blog indlæg" til "linkedin opslag".

Inkludere gerne eksempler på hvad du ønsker. GPT kan tage udgangspunkt i eksempler du giver den, og så lave nye forslag på de eksempler du har givet den. Det er relevant hvis du ønsker et forslag fra GPT der er meget relateret til noget du har i forvejen, for eksempel en liste af idéer, hvor du så ønsker GPT modellen skal generere nye idéer relateret til de idéer.

Fortæl den hvis du ønsker et specifikt format. Hvis du gerne vil have 3 forslag eller skrevet noget i listeform, så inkludere det i din prompt med fx "skriv 3 forslag".

Vi har brugt en del tid på at give GPT relevante eksempler og fine-tune vores prompts til vores skabeloner, så vi får de helt rigtige svar ud af den. Du kan gratis i dag prøve en af vores mange skabeloner.